Sakote, kad nuo sriubos nepavalgai, nes vos tik susiverti viską į burną ir netrukus vėl nori valgyti? Klystate. Sriubą galima pavalgyti ir šiek tiek kitaip, jeigu pasidarai arba užsisakai atitinkamą – sočią ir skanią. Štai keletas sriubų, nuo kurių ne tik pavalgysite, bet ir persivalgysite.
Šaltibarščių
Šaltibarščių pavalgius negulėsite ant sofos šonu ir negalvosite, kad dabar teks laukti, kol apvirškins. Nebus jums bloga ir sunku. Valgysite gana lengvai, tačiau vis tiek sočiai. Virškinsite lengviau. Galbūt dėl to taip mes visi ir mėgstame šaltibarščius, dėl to jų nepaprasto lengvumo ir gardumo, kartu ir sotumo. Tai visgi sriuba, kuri verdama ne vandenyje. Todėl ji ir būna tokia labai soti. Taigi, šaltibarščiai gali būti iš tiesų nepamainomi. Tačiau soti ji ne tik dėl riebaus kefyro, tačiau ir dėl bulvių, kurios pateikiamos šalia sriubos. O čia jau kaip kam labiau patinka: bulvių košė, keptos fri bulvytės ar troškintos, o gal pelenuose keptos… Visa tai yra sriuba, kurią norisi valgyti ir kuria norisi džiaugtis karštomis vasaros dienomis, tačiau galime nepamiršti jos bei pasilepinti ir kitu metu.
Frikadelių
Lietuviškai frikadelių sriubą turbūt reikėtų vadinti mėsos kukulių sriuba, bet visgi taip skaniai skamba tas importinis vokiškas pavadinimas – frikadeliai. Kaip ten bebūtų, tai rieboka sriuba su ryžiais, morkomis, gali būti žaliųjų žirnelių, o taip pat – mėsos kukuliai. Jie gali būti apkepti, gali būti pagaminti kartu su virtais ryžiais ar keptais svogūnais. Čia jau kiekvieno šeimininko ir šeimininkės poreikiai, kaip kas kam labiau patinka. Aišku, galima įsidėti ir grietinės. Kai kurie žmonės valgo su duona. Tik nesakykite, kad po tokių pietų jums dar reikės vakarienės.
Karčio su pupelėmis
Tokią sriubą geriausia valgyti Pietų Amerikos (Lotynų Amerikos) restoranuose, kur mėgstamas tikras, geras, aštrus maistas. Galite užsisakyti puikių karštų patiekalų, taip pat ir nuostabios raudonos sriubos. Ji bus aštri, bus su mėsa, ir bus su pupelėmis. Ir jūs niekaip negalėsite jos privalgyti labai daug, nes ji bus ir tokia aštri, ir tokia soti.
Rūgštynių sriuba
Įdomu, tačiau kai kurie žmonės ruošia ir labai sočią rūgštynių sriubą. Į ją deda labai daug virtų kiaušinių, taip pat daug bulvių, kurios būna paruošiamos atskirai. Susmulkinamos, išverdamos, apkepamos aliejuje, sriuboje būtinai turi atsirasti ir keli šaukštai riebiausios grietinės.